Skriv under namninsamling för att ställa IS-krigare inför rätta

I en rad europeiska länder har organisationer, opinionsbildare och privatpersoner ställt krav på sina regeringar att agera för att ställa återvändande IS-krigare inför rätta. Ett av de mest kända ansiktena i kampen för att alla offer för IS övergrepp ska få rättvisa är den yazidiska kvinnan Nadia Murad, som även fick Nobelpriset för sin kamp.

I Sverige har en privatperson tagit initiativet till en namninsamling på nätet för att svenska IS-krigare ska ställas inför rätta – något NyA uppmärksammat tidigare. I skrivande stund har över 17 000 människor skrivit under namninsamlingen! Namninsamlingens skapare, som under en längre tid engagerat sig i denna fråga, är också av uppfattningen att de återvändande IS-krigarna ska ställas inför rätta enligt ”lagen om straff för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser”.

Du finner namninsamlingen på följande webbadress: https://www.change.org/p/the-swedish-state-swedish-is-members-must-be-brought-to-justice. Vi uppmanar alla våra läsare att dels skriva på namninsamlingen och dels att sprida den till sina vänner och bekanta – exempelvis via sociala medier. Detta är ett typexempel på insiktsfulla gräsrotsinitiativ.

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.